Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Haziran 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Biberiyeli Kuzu Budu Sarması:Malz.1 Adet Kuzu Budu
1 Tatlı kaşığı Biberiye
1 Adet Kuru Soğan
2 Fincan Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Ceviz İçi
3 Adet Haşlanmış Havuç
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
1 Dal Pamuk İpliği
3 Diş Sarımsak
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
1 Fincan Sirke
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı:
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder