Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Eylül 2014 Salı

DAMAK TADI

Kızarmış sosisler:Malz.400 gram kalın sosis
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 patates
Yapılışı: Sosisleri bıçakla çizin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları süzüp 10 dakika bekletin. Daha sonra dinlenmiş sosislerin üzerindekileri temizletip ızgarada iki yüzünü de pişirin. Patatesleri dilimleyip fırında üzerine az miktarda yağ sürüp pişirin. Ya da fırında kızartın. Servis yaparken yanında mayonez, hardal ve ketçapla ikram edin."ERHAN"

DAMAK TADI

Kroket:Malz 500 gr. tavuk eti
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
Yapılışı: Tavuk etlerini uzun çubuklar halinde doğrayın. Önce ayrana yatırıp 20 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra önce yumurtaya, sonra una, en sonunda da galeta ununa bulayıp kızgın yağın içinde kızartın. Yanında salatalarla ikram edin. Okulda beslenme çantası içinde bu kroket hazırlanabilir."ERHAN"

3 Eylül 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Salatalık turşusu:Malz.1 kilo küçük salatalık   
10 diş sarımsak   
1 çay bardağı sirke   
1 çay bardağı çiğ nohut  
2 çorba kaşığı tuz  
1 demet nane   
2 adet limon   
1 çay kaşığı şeker  
Yapılışı: Öncelikle salatalıkları iyice yıkayın. Limonları dilimleyin. Bir kavanoza salatalıkları doldurun. Aralarına nohutları, sarımsakları, nane dallarını, şekerin hepsini kat kat  koyun. En son olarak da sirkeyi ve suyu ekleyip kapağını kapatın. 15-20 gün bekleyip yiyebilirsiniz.  "ERHAN"

DAMAK TADI

Zencefil Soslu Salata :Malz.1 çay kaşığı toz zencefil   
1 çorba kaşığı nar ekşisi  
2 çorba kaşığı sirke   
2 adet haşlanmış patates  
200 gram kuzukulağı ıspanak  
1 demet roka   
1 demet tere   
1 limon   
2 adet sarı biber   
3 adet kırmızıbiber  
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Yeşillikleri, biberleri iyice yıkayıp süzüp kurulayın. Yıkadığınız yeşillikleri elinizle iri parçalar halinde doğrayın ya da bütün olarak bırakın. Haşlanmış patatesleri de dilimleyin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını, sirkeyi, zencefili, nar ekşisini karıştırıp salatanın üzerine döküp elinizle harmanlayın. Fazla bekletmeden taze olarak tüketin."ERHAN"

2 Eylül 2014 Salı

DAMAK TADI

Paskalya çöreği:Malz.3 su bardağı un
10 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için 
1 adet yumurtanın sarısı
File fındık ya da badem
Yapılışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş mayayı koyup ılık suyla eritin. Üzerine toz şeker, yağ, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgâhın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın."ERHAN"

DAMAK TADI

Mantarlı mantı :Malz.1 paket ravioli şeklinde hazır mantı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
Tane karabiber
200 gram mantar
1 adet soğan
40 gram kaşar peynir rendesi
Yapılışı: Kaynayan tuzlu suda ravioli mantıları 15 dakika haşlayıp süzün. Bu arada mantarları da ince doğrayıp rendelenmiş soğan ve tereyağında rengi dönünceye kadar pişirin. Üzerine tuz ve karabiberi serpip tatlandırın. Haşlanan mantıları da üzerine ekleyip karıştırın. Ocaktan almadan önce içine çiğ kremayı ilave edip karıştırın. İsterseniz mantarları tabağa alıp üzerine mantıları koyup sıcak olarak hazırlayabilirsiniz."ERHAN"