DAMAK TADI
Paskalya çöreği:Malz.3 su bardağı un
10 gram yaş maya1 su bardağı ılık suYarım su bardağı toz şeker125 gram tereyağı2 adet yumurta1 çorba kaşığı mahlepÜzeri için 1 adet yumurtanın sarısıFile fındık ya da bademYapılışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş mayayı koyup ılık suyla eritin. Üzerine toz şeker, yağ, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgâhın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder