Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Temmuz 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Ballı-Meyveli Dondurma:Malz.1 Paket Vanilya
100 Mililitre Süt
3 Adet Yumurta Sarısı
2 Çorba kaşığı Bal
500 Gram Krem Şanti
2 Adet Şeftali
150 Gram Böğürtlen
1 Çorba kaşığı Limon Suyu
1 Çorba kaşığı Pudra Şekeri
5 Adet Gofret Parçaları
Yapılışı:
Sütü bir tencerede ısıtın. Vanilyayı ekleyin. Yumurta sarısı ve balı bir kapta çırpın. Üzerine sıcak sütü dökün.
Karışımı hafifçe katılaşıncaya kadar çok düşük ateşte iyice çırpın. Dibini tutmamasına dikkat edin.
Kıvama geldiğinde soğumaya bırakın. Krem şantiyi hazırlayıp, karışıma yedirin. Ardından karışımı 2-3 saat dondurucuda bırakın.
Şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dilimleyin. Böğürtleni yıkayın.
Her iki meyvenin de üzerine limon suyu ve pudra şekeri serpip marine edin.
Buzdolabından dondurmayı çıkarın. Top halinde bardaklara yerleştirin. Şeftali, böğürtlen ve gofretle süsleyerek, servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder