Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Şubat 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Maklube:Malz.250 gr. sotelik et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy patates
Bezelye ve havuç konservesi
2 su bardağından biraz fazla sıcak su
3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik
Yapılışı:Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın.
Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin.
1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk. kavurun.
Patatesleri küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve sıvıyağda hafif kızartın.
Tencerenizin dibini yağladıktan sonra Patateslerinizin bir kısmını yerleştirin.Patateslerinizin üzerine kavurmuş olduğunuz etinizi yerleştirin
Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin.
3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun.
Pirinçlerin üzerine bezelye ve havuç konservenizi ilave edip karıştırın
Tekrar etlerinizin geri kalan kısmını tencerinize pirinçlerin üzerine yerleştirin daha sonra geriye kalan patateslerinizi dizin.
Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün. Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin.
Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin.
Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder