Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Nisan 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Salatalı Hamburger:Malz.400 Gram Kıyma
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
2 Adet Domates
4 Adet Salatalık Turşusu
1 Adet Kuru Soğan
4 Yaprak Marul
2 Çorba kaşığı Sıvıyağ
2 Tatlı kaşığı Hardal
2 Çorba kaşığı Mayonez
4 Çorba kaşığı Ketçap
4 Adet Hamburger Ekmeği
Yapılışı:
Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından kıymadan 4 yassı köfte oluşturun.
Domatesi ayıklayıp yıkadıktan sonra dilimleyin.
2 salatalık turşusunu küçük küpler halinde doğrayın. Kalanı ince ince dilimleyin.
Soğanı soyup yarısını küp küp doğrayıp, artanı jülyen doğrayın.
Marul yapraklarını yıkayıp suyunu süzün.
Büyük bir tavada yağı kızdırın, köfteleri 3 dakika kadar kızartın.
Hardal, mayonez ve ketçabı karıştırın. Ekmekleri ikiye bölüp ketçaplı karışımı üzerine sürün.
Ekmeğin alt kısmına marul, küp doğranmış soğan ve turşu küplerini yerleştirin.
Köfteyi üzerine alın, kalan ketçaplı karışımı üzerine sürün.
Son olarak jülyen soğan, domates ve turşu dilimlerini ekleyip ekmeğin üst kısmını kapatın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder