Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Pide:Malz.1 Paket Yaş Maya
1 Tatlı kaşığı Bal
1 Su Bardağı Ilık Su
3 Su Bardağı Un
Yarım Su Bardağı Zeytin Yağı
1 Tatlı kaşığı Tuz
Yeteri kadar Mısır Unu (Tepsi İçin)
Yapılışı:
Mayayı ballı ılık suda eritin.
Unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu dökün. Bir yandan zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyin.
Hamuru iyice yoğurunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
Bir saat sonra hamuru 8 parçaya bölün. Her birini unlu bir zeminde yuvarlayarak merdane ile açın. Açtığınız hamurları mısır unu serpilmiş iki tepsiye alın. Üzerlerine tekrar bez örtüp yarım saat bekletin (ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel kabarıyor). Fırını 250 C'ye getirin. Fırın telini alttan üçüncü kata yerleştirin. 4 pideyi tek tek fırın telinin üzerine koyun.
Kabarıp altın sarısı olunca pideleri ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip fırından çıkartın. Kalan pideleri de aynı şekilde pişirin.
Fırından çıkarttığınız pideleri sıcak kalmaları için bir beze sarıp muhafaza edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder