Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Nisan 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Cevizli Kanepe:Malz.100 Gram Ceviz İçi
2 Adet Limon
1 Tutam Tuz
250 Gram Margarin
250 Gram Toz Şeker
2 Paket Vanilya
4 Adet Yumurta
250 Gram Un
3 Çorba kaşığı Kakao
2 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
120 Mililitre Portakal Suyu
75 Gram Bal
50 Mililitre Portakal Likörü
Bir Miktar Ceviz İçi (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Cevizleri öğütün.
Limonu yıkayın. Kabuğunun yarısını rendeleyin. Suyunu sıkın.
Margarin, toz şeker, limon rendesi ve tuzu karıştırın. Vanilyayı köpük halini alana kadar iyice çırpın.Yumurtaları ard arda diğer malzemelerin içine karıştırarak ilave edin.
Un, kakao, kabartma tozu ve cevizleri karıştırın. 3-4 çorba kaşığı limon suyu ve portakal suyu ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edin.
Hamuru derin bir fırın kabına alın. 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika kadar pişirin.
Bu arada, geri kalan limon suyunu bal ve portakal likörü ile karıştırıp ısıtın. Tatlı piştikten sonra fırından alın ve üzerine bu şurubu dökün.
Soğuması için bekletin. Tatlıyı keskin bir bıçakla küçük kanapeler şeklinde kesin. Arzu ederseniz kanepeleri ceviz taneleri ile süsleyin.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder