Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2016 Perşembe

DAMAK TADI

Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk:Malz.2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Adet Kuru Soğan
3 Adet Arpacık Soğanı
10 Adet Tavuk Pirzola
8 Adet Çeri Domates
3 Diş Sarımsak
Çeyrek Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı Bulgur
1 Su Bardağı Kaynar Su
Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Bezelye (Konserve)
1 Adet Limon
Yapılışı:
Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin.
Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın.
Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder