Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Nisan 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Baharatlı ekmek:Malz.500 Gram Ekmek Unu
250 Mililitre Su
50 Mililitre Zeytin Yağı
12 Gram Yaş Maya
1 Tutam Pulbiber
Yeteri kadar Fesleğen
Yeteri kadar Kekik
Yeteri kadar Biberiye
Yapılışı:
Baharatı ,1 kahve fincanı zeytinyağında en az altı saat kadar bekletin.
Suyun yarısı ile mayayı bir kapta eritin. Un,mayalı su, kalan su (125 ml) ve zeytinyağında bekletilmiş baharatı ilave edin. 15 dakika kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Oda ısısında 1.5 saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yanyana (çiçek şeklinde) dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin. Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynar su ekleyin. Yarım saat pişirin. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder