Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Nisan 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Bademli Fasulye:Malz.1 Kilogram Taze Fasulye
Yarım Su Bardağı Badem
2 Çorba kaşığı Margarin
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
4 Adet Arpacık Soğanı
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Tuz
2 Çorba kaşığı Kıyılmış Maydanoz
Yapılışı:
Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın.
Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra verev doğrayın.
Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin. 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz).
Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan bademleri bir tabağa alın.
Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin. Devamlı karıştırarak (4 dakika kadar) soteleyin.
Tuzunu ve karabiberini serpin. Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder