Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Mart 2016 Perşembe

DAMAK TADI

Dereotlu bezelye köftesi:Malz.750 Gram İç Bezelye
Yarım Demet Dereotu
150 Gram Lor Peyniri
4 Çorba kaşığı Susam
7 Çorba kaşığı Un
1 Adet Yumurta
1 Tutam Kişniş
5 Adet Domates
Yeteri kadar Tuz
2 Su Bardağı Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Dereotunu temizleyip incecik doğrayın. Bezelyeleri yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Robota alıp püre haline gelene kadar ezin.
Yumurta, peynir, dereotu, un, tuz, kişniş ve susamı çukur bir kaba alıp çırpın. Bezelye püresi ve dereotunu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Mısırözü yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip sık sık çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Köftelerle birlikte servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder