Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Mart 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Sarımsaklı Patates Püresi:Malz.1 Kilogram Patates
6 Diş Sarımsak
80 Gram Margarin
100 Mililitre Tavuk Suyu
200 Mililitre Süt Kreması
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı:
Patatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
Ardından süzüp soğumaya bırakın.
Sarımsağı soyup ezin.
Bir tencerede margarin, tavuk suyu, süt kreması ve sarımsağı pişirin.
Patatesi püre haline getirip karışıma ekleyin.
Püreyi tuz ve karabiberle tatlandırın.
Dilerseniz püreyi değişik baharatlarla da tatlandırabilirsiniz.
Acı seviyorsanız pul biber eklemeyi deneyebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder