Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Mart 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Bayat Ekmekli İncik Dizme:Malz.4 Adet Kuzu İncik
1 Tatlı kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
3 Çorba kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba kaşığı Tereyağı
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Kereviz
6 Adet Arpacık Soğanı
30 Diş Sarımsak
1 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Domates
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Bayat Ekmek İçi (Ekmek Püresi İçin)
3 Adet Yumurta (Ekmek Püresi İçin)
1 Demet Taze Soğan (Ekmek Püresi İçin)
3 Diş Sarımsak (Ekmek Püresi İçin)
1 Çorba kaşığı Fesleğen (Ekmek Püresi İçin)
1 Çorba kaşığı Nane (Ekmek Püresi İçin)
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri (Ekmek Püresi İçin)
1 Çay Bardağı Süt (Ekmek Püresi İçin)
1 Çorba kaşığı Tereyağı (Ekmek Püresi İçin)
Yeteri kadar Susam (Üzerine)
Yapılışı:
İncikleri tuz ve karabiberle harmanlayın. Yağlarla beraber tencere alıp her tarafını kızartın.
Küp doğradığınız havuç, kereviz, patates ve soğanı, ince kıydığınız sarımsağı, küp doğradığınız kırmızı biberi, domatesi ve defne yapraklarını ekleyin. En son suyunu ayarlayarak 30 dakika pişirin.
Diğer taraftan bayat ekmek içi için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın
Fazla geniş olmayan bir fırın kabını yağlayıp mazlemeleri yayın ve kaşıkla düzleyin.
Üzerine susam serpip 180C fırında 30 dakika pişirin.
Servis tabağına bir parça incik dizmesi, bir parça bayat ekmek püresi yerleştirerek servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder