Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Mart 2016 Cuma

DAMAK TADI

Fırında Kıymalı Kabak Dilimleri:Malz.1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Kabak
750 Gram Kıyma
3 Adet Yumurta
125 Gram Galeta Unu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Pulbiber
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
600 Gram Patates
Yapılışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyun, küçük küpler halinde doğrayın. Kabakların birini rendeleyin, diğerini ince dilimler halinde kesin.
Soğanı ve kabak rendesini kıyma ile karıştırın. Yumurta ve 100 gr kadar galeta ununu kıymaya ekleyin. Karışımı tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Fırın tepsisini ya da daha küçük ama derin bir fırın kabını yağlayın. Kalan galeta ununu kaba serpin. Kıymayı yerleştirin. Kabak dilimlerini, kiremit yerleştirme tarzında kıymanın üzerine dizin. Üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirin.
Karışımı 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Patatesleri yıkayın ve tuzlu suda 25 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra süzün ve kabuklarını soyun.
Patatesi ve kabaklı kıymayı tabaklara yerleştirerek servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder