Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Mart 2016 Cumartesi

DAMAK TADI

PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK:Malz.3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 adet portakal
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Yumurtaları derin bir kaba kırıp çırpın.Şekeri ilave edip yine çırpın.Süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
Portakalların suyunu sıkıp karışıma ilave edin.Bir portakalın da kabuklarını rendeleyip katın.Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin ,kabartma tozu ,vanilya ve haşhaşı da katıp son kez tekrar çırpın.
Margarinle yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp 170 derecede yaklaşık kırk kırk beş dakika pişirin.
Bıçak batırdığınızda temiz çıkıyor kek bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder