Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Mart 2016 Salı

DAMAK TADI

Darülziyafe köftesi:Malz.400 Gram Kıyma
200 Gram Kuzu Kıyma
1 Su Bardağı Öğütülmüş Antep Fısstığı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
3 Dal Maydanoz
2 Adet Yufka
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Çorba kaşığı Çörek Otu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kekik
5 Adet Domates (Domates Sosu İçin)
1 Çay Bardağı Zeytin Yağı (Domates Sosu İçin)
15 Gram Tereyağı (Domates Sosu İçin)
1 Adet Kuru Soğan (Domates Sosu İçin)
3 Diş Sarımsak (Domates Sosu İçin)
1 Tatlı kaşığı Biber Salçası (Domates Sosu İçin)
Yarım Çay Kaşığı Kekik (Domates Sosu İçin)
Yarım Su Bardağı Etsuyu (Domates Sosu İçin)
Yeteri kadar Tuz (Domates Sosu İçin)
Yapılışı:
Domates sosu için, domatesleri soyup doğrayın. Soğanı soyup rendeleyin. Sarımsakları ezin. Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı kavurun. Domates, salça, kekik, tuz ve et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin. Kıymaları bir kapta karıştırın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kekik, yumurta, antepfıstığı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı yoğurup rulo şeklinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 1 yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımdan sürüp üst üste yerleştirin. Köfteyi ilave edip paket yapar gibi sarın. Kenarlardan sarkan yufka fazlalıklarını kesin. Yufkalı köfteyi fırın tepsisine yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika bekletip üzerine kalan yumurta sarısını sürün. Üzerine çörekotu serpin. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip domates sosuyla birlikte servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder