Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Mart 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Bahar zeytinyağlısı:Malz.300 Gram Bakla
2 Adet Enginar
3 Adet Kuşkonmaz
300 Gram Dondurulmuş Bezelye
1 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
2 Çay Bardağı Zeytin Yağı
3 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
45 Adet Kiraz Domates
2 Su Bardağı Sıcak Su
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp 23 cm uzunlukta verev kesin. Enginarları soyup temizleyin ve iri küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Kuşkonmazları temizleyip parmak uzunluğunda doğrayın. Biberleri temizleyip uzun şeritler şeklinde kesin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla bezelye, bakla, enginar ve kuşkonmazı ekleyip 34 dakika kavurun. Sıcak suyu döküp tuz ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biber ve kiraz domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder