Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Mart 2016 Cuma

DAMAK TADI

Ciğerli & Muzlu Pilav:Malz.2 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
150 Gram Ciğer
100 Gram Badem
2 Adet Muz
1 Adet Kuru Soğan
Yeteri kadar Tarçın
1 Çorba kaşığı Tereyağı
1 Çorba kaşığı Sıvıyağ
Yapılışı:
Başlangıç olarak pirinci sıcak ve bol tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Muzu halkalar halinde kesin.
Sıcak suda bekleyip, kabukları soyulan bademler ve küçük şekilde doğranan soğanı tavada kavurun.
Üzerine pirinç ilave ederek tekrar kavurun. Sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyerek pişirin.
Diğer tarafta ciğerleri 5 dakika tavada pişirin. Demlemeye bıraktığınız pirince tüm malzemeleri ilave edin.
Dinlendirdikten sonra servise sunun.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder