Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ocak 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Salepli kek:Malz.3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz salep
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaseye kırın çırpın içine şekeri katın yine çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve oda ısısındaki sütü ekleyin çırpın.Tarçını salebi tuzu ekleyin çırpın.
Unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ,ceviz içlerini de katıp tekrar çırpın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecedeki fırında pişmeye bırakın.Yaklaşık kırk dakikada pişer.Keke bıçak batırdığınızda bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder