Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Ocak 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Kerevizli Tavuk:Malz.250 Gram Fileto Tavuk Göğsü
Yarım Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta Akı
1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası
4 Çorba kaşığı Sıvıyağ
4 Dilim Zencefil
1 Adet Taze Kereviz Sapı
2 Adet Taze Soğan
1 Adet Yeşil Biber
2 Çorba kaşığı Soya Sosu
Yapılışı:
Bir kase içine yıkadığınız, dilimlenmiş tavukları koyun. Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın.
Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin. Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın. Pişen tavukları başka bir tabağa alın.
Ateşin altını iyice açın ve Wok'un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin. Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin. 30 saniye boyunca karıştırın.
Tavukları ve soya sosunu ekleyin. Hepsini 1-1.5 dakika çevirerek karıştırın.
Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder