Ankara Sarması:Malz.2 paket kakaolu bisküvi
Muhallebi için:
8.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
1,5 su bardağı süt
2 poşet toz krem şanti
Yapılışı :
Tencereye 8.5 su bardağı sütü, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1,5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı koyun.
Orta ateşte karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
Dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye eşit şekilde yayarak elinizle iyice bastırın.
Hazırladığınız muhallebiyi sıcak olarak bisküvilerin üzerine boşaltıp buzdolabına koyun.
Bir kaba 1.5 su bardağı sütü, iki poşet krem şantiyi koyun ve mikserle çırpın.
Muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit şekilde yayın.
Krem şantinin üzerine ceviz içini serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder