Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Ocak 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Ankara Sarması:Malz.2 paket kakaolu bisküvi
Muhallebi için:
8.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
1,5 su bardağı süt
2 poşet toz krem şanti
Yapılışı :
Tencereye 8.5 su bardağı sütü, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1,5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı koyun.
Orta ateşte karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
Dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye eşit şekilde yayarak elinizle iyice bastırın.
Hazırladığınız muhallebiyi sıcak olarak bisküvilerin üzerine boşaltıp buzdolabına koyun.
Bir kaba 1.5 su bardağı sütü, iki poşet krem şantiyi koyun ve mikserle çırpın.
Muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit şekilde yayın.
Krem şantinin üzerine ceviz içini serpin.
Her parçayı spatula yardımı ile kıvırarak kaldırın. Servis tabağına rulo şeklinde dizerek servis yapın. DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder