Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Ocak 2016 Cumartesi

DAMAK TADI


Beşamelli mantar:Malz.2 kutu kültür mantarı yada 2 kavanoz konserve mantar
1 adet büyük kurusoğan
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı rende taze kaşar
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağı koyun.İçine küp küp doğranmış soğanları katıp biraz kavurun.Daha sonra mantarları katıp biraz daha kavurun.İçine sütü dökün ve unu katıp karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra baharatlarını ve tuzu katın.Biraz koyu kıvama gelince altını kapatın.Fırına dayanıklı kabınızı margarinle yağlayın.Karışımı kaba dökün.Üzerine rende kaşar serpip 200 derecedeki fırına koyun.
Kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder