Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Ocak 2016 Cumartesi

DAMAK TADI

Patatesli içli köfte:Malz.dışı için:
1 adet büyük patates
1,5 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
tuz
içi için:
200 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
2 yemek kaşığı ceviziçi
bir kaç dal maydanoz
kızartmak için:
2 yumurta beyazı
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle bulguru derin bir kaba alın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküp kabın ağzını kapatın bulgurlar şişsin.(tıpkı kısır yapar gibi)Patateside haşlayın.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda küp küp doğradığınız soğanları öldürün daha sonra kıymayı koyup kavurun.İçine tuz ,karabiber,kırmızıpulbiber katın ,ince kıyılmış maydanozları ekleyin,ceviziçlerini koyup
altını kapatıp iç malzemeleri soğumaya bırakın.Diğer tarafta haşlanan bulgurla haşlayıp ezdiğiniz patatesi karıştırın.Salça koyun ,yumurta kırın(sarısıyla beraber),un, tuz katıp bir güzel yoğurun.Yoğurduğunuz bulgurlu harçdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyun kıymalı iç malzemeden koyup klasik içli köfte şekli verin.Hazırlanan içli köfteleri önce çırpılmış yumurta beyazına batırın sonra kızgın yağda kızartın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder