Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Ocak 2016 Cumartesi

DAMAK TADI

Bademli Çorba:Malz.150 Gram Badem
250 Gram Beyaz Üzüm
2 Diş Sarımsak
1 Dilim Bayat Ekmek
Yeteri kadar Sirke
4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
4 Dilim Kızarmış Ekmek
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın.
Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun. (Kızarmamalarına dikkat edin.)
Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın.
Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün.
Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın. Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun.
Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin.
Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kasesine boşaltın. Kaselere üzüm tanelerini de serpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
İstenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder