Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Ocak 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Hamsili Pilav:Malz.1 kg. ayıklanmış hamsi
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kurusoğan
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
1 yemek kaşığı çamfıstığı
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı kadar mısırunu
2 su bardağından iki parmak fazla su
YAPILIŞI:
Pirinci üstünü geçecek kadar sıcak su koyup on beş dakika bekletin.Yıkayıp süzün.Yağları tencereye koyun eriyince küp küp doğranmış soğanı ekleyip biraz kavurun.Daha sonra pirinci fıstığı katın biraz daha kavurun.Baharatları, tuzu ,şekeri,kuşüzümünü ilave edin.Baharatlar ve tuzu damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Su ekleyip(iki su bardağından iki parmak fazla) pilavı pişmeye bırakın.Diğer tarafta kullanacağınız kabı tereyağı ile bir güzel yağlayın.Ayıklanmış yıkanmış hamsilerin sırtlarını mısır ununa batırıp güvece dizin.Mısırunlu kısım dışa gelecek.Kenarlarını yüksek olarak dizin.İçine pilavı koyup yanları ve üstü yine hamsi ile kapatın.200 derecedeki önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.Yaklaşık yarım saatte pişiyor.Pişince fırından alıp biraz ılınınca servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder