Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ocak 2016 Cumartesi

DAMAK TADI

Balkabaklı Ekmek :Malz.1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz
Yapılışı:Derin bir kaba toz şekeri, tuzu unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.
Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın..
Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder