Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2016 Cumartesi

DAMAK TADI

Frikassee:Malz.1 Adet Bütün Tavuk
Yeteri kadar Havuç
Yeteri kadar Karnabahar
Yeteri kadar İç Bezelye
Yeteri kadar Mısır
3 Çorba kaşığı Un
200 Gram Ekşi Kaymak
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı:
Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.
3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin.
Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.
Artan tavuk suyuyla pilav yapıp, yemekle birlikte servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder