Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Ocak 2016 Salı

DAMAK TADI

Spagetti bolonez:Malz.1/2 paket spagetti makarna
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
su
sosu için:
250 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Derin bir tencereye bir litreden biraz fazla su koyun su kaynayınca içine bir yemek kaşığı sıvıyağ bir tatlı kaşığı tuz ekleyip makarnaları atın.Arada karıştırın.Makarnalar pişince süzgeçle süzün.yumuşak sever bunu makarnaları tadarak ayarlayabilirsiniz.
Diğer tarafta sosu hazırlayın.Bir tencereye sıvıyağ koyup küp küp doğranmış soğanları bir kaç dakika öldürün.Daha sonra kıymayı katın.Bir çay bardağı su koyup pişmesini sağlayın.Bu arada kıymayı çatalla ufalayın.Salçayı ilave edin.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri katın.İnce kıyılmış biberleri ekleyin.Tuz ve karabiberi katıp on dakika kadar pişirin.
Makarnayı servis tabağına alın üstüne bolonez sos dökün.Arzu ederseniz kuru fesleğen ya da taze kaşar rendesi veya ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder