Alman Pastası:Malz.4 Adet Yumurta (Kek İçin)
2 Çay Bardağı Toz Şeker (Kek İçin)
130 Gram Margarin (Kek İçin)
1 Çay Bardağı Süt (Kek İçin)
1 Çay Bardağı Yoğurt (Kek İçin)
6 Çay Bardağı Un (Kek İçin)
1 Paket Kabartma Tozu (Kek İçin)
4 Su Bardağı Süt (Krema)
2 Adet Yumurta (Krema)
4 Çorba kaşığı Un (Krema)
4 Çorba kaşığı Toz Şeker (Krema)
1 Tatlı kaşığı Margarin (Krema)
Yeteri kadar Vanilya (Krema)
Yeteri kadar Pudra Şekeri (Krema)
Yapılışı:
. Önce yumurta ve şekeri çırpın,
. Üstüne diğer malzemeleri de ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin.
. Yuvarlak kek kalıbının içine dökün(kek kalıbını yağlamayı unutmayın),
. 175 derecede önceden ısıttınız fırında 40-50 derece pişiriniz(üstünün iyice kızarmış olduğuna dikkat edin)
. Fırında kek pişerken un,şeker,süt ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
. En sonunda margarini de ekleyerek ateşten indirin.
. Pişen keki ikiye bölün ve ortasına hazırladığınız kremayı sürün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder