Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Şubat 2016 Pazartesi

DAMAK TADI

Etli firik pilavı:Malz.500 Gram Kuzu Kuşbaşı
5 Adet Kuru Soğan
50 Gram Tereyağı
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Firik Bulguru
1 Su Bardağı Bulgur
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
4 Su Bardağı Su
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı:
Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün.
Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve tereyağını ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin. Kaynar suyuda ekleyin. Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder