Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Şubat 2016 Perşembe

DAMAK TADI

Ankara Simidi:Malz.1 Kilogram Un
10 Gram Yaş Maya
15 Gram Tuz
Yeteri kadar Su
Yeteri kadar Üzüm Pekmezi
Yeteri kadar Simitlik Susam
Yapılışı:
Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun.
15 dakika mayalanması için bekleyin ve hamurdan parçalar koparıp tezgahın üzerinde ince uzun bir şekilde yuvarlayın.
Hamuru halka yapın ve iki ucunu birleştirip elinizle yuvarlayarak birleşme yerini kaybedin.
Pekmezi ve suyu karıştırın. Hamurları pekmezli suyun içine batırıp, bir tepside duran susama bulayın ve 230 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder