Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Şubat 2016 Çarşamba

DAMAK TADI

Sembusek(Kapalı Lahmacun):Malz.1 Kilogram Kıyma
750 Gram Kuru Soğan
Yeteri kadar Un
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Yeşil Biber
Yeteri kadar Maydanoz
Yeteri kadar Yumurta
Yeteri kadar Maya
Yapılışı:
1 kg kıymaya yaklaşık olarak 750 gram soğan çok ufak doğrayın
Pembeleşinceye kadar sıvı yağda pişirin
Daha sonra buna kıymayı ekleyerek pişirmeye devam edin.
Pişince tuz, karabiber ve maydanoz katın soğumaya bırakın
Una tuz ilave ederek iyice yoğurun
İnce bir şekilde lahmacun büyüklüğünde açın
Yarısına kıymayı koyun ve yarım ay şeklinde katlayın ve ağzını bir tabak yardımıyla kapatın
Hazırladığınız bu böreği saç veya teflon tavalarda pişirip servis yapın..
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder