Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Şubat 2016 Cumartesi

DAMAK TADI

Karides pilaki:Malz.500 gr.dondurulmuş karides
1 adet soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
bir kaç dal maydanoz
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağ da biraz kavurun.Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyin .Bunlar pişerken sarımsakları minik minik doğrayın.Bir kaç dakika bunlar pişsin karidesleri ekleyin.Karides dondurulmuş olduğu için su salacaktır (dondurulmuş değilse karidesler bir çay bardağı su koyabilirsiniz).Fazla pişerse karidesler sertleşeceği için en fazla on dakika pişirin.Altını kapamadan ince ince kıyılmış maydanozları katın,tuz ,karabiber ekleyin.Altını kapatıp servis tabağına alın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder