Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Şubat 2016 Cuma

DAMAK TADI

Fransız Usulü Tavuk Dolma:Malz.750 Gram Patates
Yeteri kadar Tuz
3 Adet Taze Soğan
Yeteri kadar Dereotu
Yeteri kadar Maydanoz
Yeteri kadar Roka
150 Gram Labne Peyniri
Yeteri kadar Karabiber
4 Adet Tavuk Göğsü
4 Dilim Dana Jambon
1 Çorba kaşığı Un
1 Adet Yumurta
7 Çorba kaşığı Galeta Unu
1 Paket Garnitür
2 Çorba kaşığı Margarin
Yeteri kadar Tereyağı
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.
Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.
Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.
Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.
Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.
Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.
Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.
Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın.
Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder