Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Dilim börek :Malz.12 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
150 gram beyaz peynir
1 adet haşlanmış patates
2 yumurta
Yapılışı: Tereyağını eritip 2 yufkasının aralarına az miktarda sürün. Tavaya rendelenmiş soğanı ve patatesi ekleyip 3 dakika daha kavurup ocaktan alın. İçine maydanozu ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın. İçine de yumurtayı kırıp iç harcını hazırlayın. Yağlanmış yufkasının üzerine az miktarda yerleştirip ince rulo şeklinde sarıp hazırlayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve ister fırında isterseniz de yağsız tavada iki yüzünü de 5 dakika pişirin. Servis tabaklarına dizin. Çok güzel ve kolay bir gözleme oluyor. Maydanoz ya da dereotu da içine çok yakışıyor."ERHAN"

DAMAK TADI

Buharda dolma keyfi:Malz.1 kilo kırmızı dolmalık biber
300 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
100 gram margarin
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Dolmalık kırmızıbiberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencerenin içine metal süzgeç yerleştirin ve biberleri süzgecin üzerine dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. Pişen dolmaları alıp, kalan suyun üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. servis yaparken üzerine sıcak sosu da döküp ikram yapın."ERHAN"

26 Ağustos 2014 Salı

DAMAK TADI

Boş börek:Malz.6 parça milföy hamuru   
50 gram kaşar peyniri
1 yumurta  
Yapılışı: Milföy hamurlarını birbirleriyle yapıştırıp açın. Dikdörtgen bir şekil olunca  üzerine rendelenmiş peyniri yayın. Elinizle bastırıp dikdörtgen  şeklini koruyun. Daha sonra da bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. İçine hiçbir şey koymadan da sade olarak pişirip boş börek yapın. Çocuklar bayılacaklardır.  "ERHAN"

DAMAK TADI

Yazlık karışık kızartma:Malz. 2 patates
2 patlıcan
3 domates
2 kabak
6 çarliston biber
Yarımçay bardağı zeytinyağı
Kimyon, sarımsak, karabiberi ve kırmızıbiber, Tuz.
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Patlıcanları da fırında ya da ocakta közleyin.Kabakları da küp şeklinde doğrayıp hazırlayın. Tümsebzeleri bir tepsinin içine alıp harmanlayın.Üzerine zeytinyağını ve baharatları döküp elinizle her yerine yedirin.Domatesleri de dilimlere bölüp aralarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında ara ara karıştırarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından aldığınız sebzeleri bıçakla ezip biraz sulandırın. İçine közlenmiş patlıcanı da ekleyip servis tabağına aktarın.Daha sonra üzerine isterseniz domates sosu isterseniz de sarımsaklı yoğurt gezdirin."ERHAN"

23 Ağustos 2014 Cumartesi

DAMAK TADI

Jöleli pasta :Malz.20 adet kedidili bisküvi (Savuyel)
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
2 paket vanilya
2 paket jöle meyveli
Yapılışı:  Öncelikle, jöleyi paketin üzerindeki anlatıma göre hazırlayın. Pastayı yapacağınız kabın içine bir miktar döküp dondurun. Pastanın kremasını yapmak için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri tencerede iyice çırpın. Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğuyuncaya kadar ara sıra karıştırmaya devam edin.
Kedidili bisküvileri çok az sütle ıslatıp soğuyan jölenin üzerine bir sıra dizin. Üzerine de kremadan bir miktar döküp yayın. Bu şekilde 3 kat yapıp kenarlarına da kremadan bolca sürüp bisküvileri dizin. Aralarına isterseniz taze meyveler de yerleştirin. Üzeri ve kenarlarına bisküvileri dizdikten sonra krema kaldıysa biraz üzerine sürün. Jölenin tamamını da üzerine döküp buzdolabında 1saaat dipfrizde bekletip servis yapın. Hazırladığınız kremanın içine muz ezip ya da başka meyveleri ezip ilave ederek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Dilimleyip servis yapın."ERHAN"

DAMAK TADI

Ispanaklı peynirli toplar:Malz.200 gram lor peyniri
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yapılışı: Derin bir kabın içinde peyniri ve yoğurdu iyice karıştırın. Galeta ununu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ya da maydanoz da istenirse eklenebilir. Bu peynirli karışımı küçük toplar yapın. Marul yapraklarını, kuzu ıspanağını yıkayıp irice doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine peynir toplarını, zeytin ve domatesleri ilave ederek servis yapın. İsteyen yanında kızarmış kepek ekmeği tüketebilir."ERHAN"

22 Ağustos 2014 Cuma

DAMAK TADI

Dondurmalı Waffle:Malz.3 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tuz
Tarçın
Üzeri için
300 gram çilek
1 çay bardağı şeker
200 gram vanilyalı dondurma
150 gram eritilmiş çikolata
Yapılışı: Waffle için yumurta, şeker, nişasta, tarçın, erimiş tereyağı, un ve sütü karıştırma kabının içine alın. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpma teliyle karıştırın. Boza kıvamda bir karışım elde edin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için bir waffle kalıplarına kaşıkla dökün. 5 dakika kadar pişirip, servis tabağına alın. Üzeri için erimiş çikolata, dondurma ve çilekleri istediğiniz gibi yerleştirip soğuk olarak servis yapın."ERHAN"

DAMAK TADI

Cevizli çörek :Malz.2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için
250 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tarçın
Yapılışı: Hamuru yoğurmak için, yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırıp kalanını kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürtün. Yoğurdun içine dökün. Sıvı yağ, yoğurt, tuz, kuru maya ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 25 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. Ceviz, tahin, sıvı yağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. İstenirse susam da serpilebilir. 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak ikram edin."ERHAN"

21 Ağustos 2014 Perşembe

DAMAK TADI

Cevizli kadayıf tatlısı:Malz.400 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
Yapılışı: Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Geleneksel çok güzel bir tatlıdır kadayıf."ERHAN"

DAMAK TADI

Şipşak pizza:Malz.2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta ya da bir adet bazlama ekmeği
Üzeri için 
8 adet domates
4 yaprak biberiye
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı süt
Yapılışı: Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın, yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Kuşkonmazları da ince ince kıyın. 4 dakika kadar suda haşlayıp süzün. Hamuru kabarınca unlamış tezgâhta küçük hamurlar yapıp ortasını hafifçe açıp tepsiye yerleştirin. Ya da hiç hamur yoğurmadan bazlama ekmeğini ikiye bölüp, üzerine salça ve sütü karıştırıp sürün. Beyaz peyniri, domatesleri dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın."ERHAN"

20 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Domatesli kabaklı mantı :Malz.2 yumurta
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için
1 kabak ve soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için
5 adet domates
Yapılışı: Hamuru açmak için unun ortasına yumurtaları kırın. İçine sütü ve yağı döküp tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çok ince bir tabaka halinde açın. 3 parmak eninde kareler oluşturun. İç malzeme için tereyağını eritip içinde rendelenmiş soğanı, kabağı 5 dakika kadar kavurun. Bu iç malzeme soğuyunca kestiğiniz hamurların içlerine doldurun. Üçgen şeklinde kapatıp buhar pişirme kaplarında 10 dakika kadar pişirin. Buhar pişirme kabınız yoksa bir tencerenin içine 2 su bardağı su döküp kaynatın. Üzerine çelik bir süzgeç oturtup mantıları yerleştirin. Tencerenin kapağını üzerine kapatın ki buhar olup pişirsin. Servis yapmadan önce tereyağını eritin, içlerine pişirdiğiniz iri mantıları döküp 2 dakika çevirin. Son olarak 5 dakika kadar pişirilmiş domatesleri ekleyin. Ocaktan alın ve servis yapın."ERHAN"

DAMAK TADI

Zeytinli poğaça:Malz.5 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
200 gram kaşar peyniri
Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Şeker, tereyağı, mahlebi kalan unla birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamuru 3 beze yapıp her birini açın. Üzerine un serpin ve ince bir şekilde açın. Bu hamurun bardak ağzı ile yuvarlak kesip ortasına da zeytin ezmesi sürün. Katlayıp poğaça şeklinde katlayın. Fırın tepsisine dizin 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin."ERHAN"

15 Ağustos 2014 Cuma

DAMAK TADI

Patlıcan bohçası :Malz.4 adet kemer patlıcan
10 adet biber
2 adet domates
300 gram kıyma
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı ince bulgur
Yapılışı: Öncelikle iç harcı için kıyma, bulgur ve rendelenmiş soğanı karıştırıp top top yapın. Patlıcanları ince dilimler halinde kesip yağda kızartın. Hazırladığınız köfteleri içine koyup bohça şeklinde katlayıp tepsiye dizin. Üzerine bolca doğranmış biber ve domatesi ekleyip zeytinyağı gezdirin. Ezilmiş sarımsak ve salçayı da az suyla karıştırıp üzerine ekleyin. 200 derecedeki fırında 40 dakika bekletip sıcak olarak ikram edin."ERHAN"

DAMAK TADI

Fırında makarna :Malz.1 paket fırın makarna
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram beyaz peynir
Yapılışı: Makarnaları 15 dakika kadar tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın. Diğer taraftan da sütü yumurtayla çırpın. Makarnaların içine ezilmiş peynirleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp makarnayı içine boşaltın. Üzerine de sütlü, yumurtalı karışımı dökün. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzeri iyice kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Dada sonra dilimleyip servis tabağına alın."ERHAN"

13 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Nohutlu zerdeçallı pilav:Malz.2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2,5 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tencereye yağı koyup üzerine zerdeçalı ekleyin. Yağa rengini vermesini sağlayın. Daha sonra da üzerine pirinçleri, kuru üzümleri ve rendelenmiş soğanları ilave edin. 10 dakika kadar kavurun. İçine nohutları ve tavuk suyunu bırakarak kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavı mutlaka demlenmeye bırakın ve sıcak olarak ikram edin."ERHAN"
 

DAMAK TADI

Baklava yufkasında balık fileto:Malz.10 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gram balık filetosu
4 adet defneyaprağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Baklava yufkalarından iki-üç tanesinin arasına yağ sürüp balık filetosundan bir parça alıp üzerine koyun. Defneyaprağını, tuz ve biberle lezzetlendin. Yufkayı etrafına sarın ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında yufkanın üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis tabaklarına alıp ikram edin"ERHAN"

11 Ağustos 2014 Pazartesi

DAMAK TADI

Ispanak Kök Kavurma:Malzemeler:1kilo ıspanak kökü,yarım çay bardağı zeytinyağ,bir buçuk baş kuru soğan,3 tane acı kırmızı biber,5 diş sarımsak,1 çay bardağı pilavlık bulgur,istenilen miktarda çeri domatesi,bir buçuk çay bardağı sıcak su,tuz ve karabiber.
Yapılışı:Ispanak köklerini ayıklayıp sularını bir kaç kez değiştirip yıkayın.irice kıyılmış kuru soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.ıspanak köklerini ilave edin.ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları dörde bölünmüş çeri domateslerini tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.en son bulguru ve suyu ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.üzerine karabiber serpip servis yapın."ERHAN"

DAMAK TADI

Tübyaz:Malzemeler:4 tane patlıcan,200 gr.beyaz peynir,3 tane yumurta,1 tane büyük boy domates,5 dal kıyılmış maydanoz,4 yemek kaşığı sıvıyağ,4 yemek kaşığı galeta unu,1 çay kaşığı hindistan cevizi,tuz,karabiber.
Yapılışı:Patlıcanları kabuklarıyla yıkayın ve uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar suda beş dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın.patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin.kaşıkla orta kısımdaki etleri hafifçe alın.patlıcan içlerini ince ince kıyarak,bir kaseye alın.ezilmiş beyaz peynir,yumurta, kıyılmış maydanoz,rendelenmiş domates,sıvı yağ,tuz,karabiber ve hindistan cevizini iyice karıştırın.hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.üzerine galeta unu serperek  fırında pişirin."ERHAN"

DAMAK TADI

Zeytinyağlı Havuç Ezmesi:Malzemeler:Yarım kğ.havuç,yarım su bardağı zeytinyağ,2 tane soğan,yarım kilo yoğurt,5 diş sarımsak,1 avuç maydanoz yaprağı,tuz.
Yapılışı:Havuçları kazıyıp rendeleyin.soğanları rendeleyin.tencereyi ocağa koyup yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.havuçları ilave edin.tuzunu ayarlayın.kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak pişirin.diğer tarafta sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.ocağın altını kapatıp soğutun.soğuyan havucu sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın.üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin."ERHAN"

10 Ağustos 2014 Pazar

DAMAK TADI

Peynir adam:Malz.4 dilim kepekli ekmek
200 gram sürmeli kuzu peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
6 adet yeşil zeytin
Yapılışı: Öncelikle yoğurt ve sürmeli peyniri karıştırın. İçine zeytinyağını ekleyip karıştırın. Bu peynir karışımına çocuğunuzun istediği peynirleri karıştırabilirsiniz. Kızarmış ekmeğin üzerine güzelce süzün ve adam suratı şekli vermek için zeytinlerle süsleyin. Tatilde çocuklarınızla kahvaltı keyfini yaşarken değişik sunumlar isteyenler için harika…"ERHAN"

DAMAK TADI

Bulgurlu bahar salatası:Malz.1 su bardağı ince bulgur
2 adet domates
2 adet çarliston biber
Yarım su bardağı konserve bezelye
Yarım su bardağı konserve mısır
Tuz
Kırmızıbiber, nane
2 adet salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Maydanoz, dereotu, yeşil salata (arzuya göre)
Yapılışı: Bulgurun üzerine hafifçe geçecek kadar sıcak su koyun. Üstünü kapatın ve şişmeye bırakın. Bulgur şişince, üzerine doğranmış domates, çarliston biber, konserve mısır, konserve bezelye ve baharatları katın. Bulgurlu malzemeyi iyice harmanlayın. Salatalık ve arzu edilen diğer yeşilliklerle karıştırıp, servis tabağına alın. Zeytinyağı ve limon suyuyla sos hazırlayıp üzerine dökün."ERHAN"

9 Ağustos 2014 Cumartesi

DAMAK TADI

Fırında Peynirli Kayık Kabak:Malzemeler:4 tane orta boy kabak,bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,3 yemek kaşığı zeytinyağ,1 demet dereotu,tuz.
Yapılışı:Kabakları yıkayıp ortadan ikiye kesin.peynir,ince doğranmış dereotu,zeytinyağ,tuzu karıştırın.ortadan ikiye kestiğiniz kabakların içini çay kaşığı ile içini çıkarın ve peynirli karışımı kabakların içine pay edin.kabaklar yumuşana kadar ve peynirlerin üzeri kızarana kadar fırın da pişirin.
NOT:İçlerini çıkardığınız kabakları değerlendirmek için kabak mücveri yapabilirsiniz."ERHAN"

DAMAK TADI

Barbunya Pilaki:Malzemeler:2 su bardağı barbunya,yarım su bardağı sıvıyağ,2 tane orta boy soğan,4 diş sarımsak,2 tane havuç,1 tane patates,1 çorba kaşığı domates salçası,göz kararı tuz,su,2tane kesme şeker.
Yapılışı:Barbunyaları bir taşım haşlayıp siyah suyunu süzün.soğan ve sarımsakları doğrayın.tencereyi ocağa alıp yağını koyun.soğan ilave edip pişirin.arkasın dan sarımsağı ilave edin.salçayı koyun. küp doğranmış havuçları da ilave ettikten sonra karıştırın.barbunyaları ilave edin  tuz ve şekerini ayarlayın.üzerine az miktarda sıcak su ekleyerek pişirmeye bırakın.suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz.en son küp şeklin de doğranmış patatesleri ilave edip pişirmeye bırakın.piştikten sonra ister soğuk ister sıcak olarak servis yapın."ERHAN"

8 Ağustos 2014 Cuma

DAMAK TADI

Soğan Halkaları:Malzemeler:4 tane orta boy soğan,3 tane yumurta,3 kaşık un,tuz,kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ .
Yapılışı:Soğanların kabuklarını soyduktan sonra enlemesine yarım santimlik halkalar halin de doğrayın.büyük halkaların içindeki küçük halkaları çıkarın.un,yumurta ve tuzu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.tencere de 1 su bardağı yağı kızdırın.soğan halkalarını unlu karışıma bulayıp pembeleşinceye kadar kızartın."ERHAN"

DAMAK TADI

Mantar Sote:Malzemeler:1 kilo mantar,2 tane orta boy domates,2 tane sivri biber,2 tane soğan,3 diş sarımsak,1 su bardağı su,göz kararı tuz ve karabiber.
Yapılışı:Mantarları bol suda yıkayın.ve doğrayın.sote yapılacak tavaya yağı koyun.önce doğranmış soğanları ve doğranmış biberleri sarımsağı ilave edip pişirin.ardın dan kabuğu soyulmuş ve küp,küp doğranmış domatesleri ekleyin karıştın.önceden doğranmış olan mantarları da ilave edip suyunu,tuz ve karabiberi ekleyip pişirin."ERHAN"

DAMAK TADI


 Çorba Ve Yemekler İçin Tavuk Suyu Malzemeler:Tavuk kemiği,1 tane havuç,1 tane kuru soğan,yarım limon,2 tane defne yaprağı, yarım çay kağığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz,su.
Yapılışı:Tavuk kemiklerini yıkayıp tencereye dizin.kemikleri geçicek kadar su ilave edip ocağa koyun.sırasıyla havucu,kuru soğanı,limonu,defne yaprağını,karabiberi ve tuzunu da ilave edip kaynatın.kaynadıktan sonra ocağı kapatıp süzün ve ılındıktan sonra kavanoza döküp dolaba koyun.isterseniz hazır buz kalıplarına da koyup buzluğa atabilirsiniz."ERHAN"

DAMAK TADI

Karnabahar ve Brokoli çorbası Malzemeler:4\1 karnabahar,4\1 brokoli, 8 su bardağı kemik suyu veya normal su,tuz,nane,kekik,yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ,1,5 yemek kaşığı un,1,5 su bardağı yoğurt,1 tane yumurta sarısı.
Yapılışı:Tencereyi ocağa koyup yağı ısıtın,ve unu ekleyip kavurun.kavrulan una kemik suyu veya normal suyu ilave edip biraz kaynatın, terbiyeyi hazırlayın çorbadan biraz alıp terbiyeyi ısıtın çırparak yedirin.tuz,nane ve kekiğide ilave edip karıştırın.brokoli ve karnabaharı yıkayıp bölerek çorbaya katın.yumuşayana kadar pişirip rondodan geçirin. servis yapın."ERHAN"

DAMAK TADI

Düğün Çorbası Tavuk etinden Malzemeler:1 tabak tavuk göğüs eti,6 su bardağı kemik suyu veya normal su,kekik,2 çorba kaşığı un,tuz, yarım çay bardağıından biraz fazla sıvıyağ,2 su bardağı yoğurt,1 tane yumurtanın sarısı,taze nane.
Yapılışı:Öncelikle tavuk göğüs etini haşlayın.ocağa tencereyi koyun ve yağı ilave edip ısıtın.unu koyup kavurun.kemik suyu veya normal suyu ilave edin.kaynatın.tuz ve kekiği ekleyin.terbiyesini ilave edip haşlanan tavuk etlerini didikleyin,çorbaya koyun.10 dakika kaynatıp kaselere aktarın ve üzerini taze naneyle süsleyip servis yapın."ERHAN"