Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Ağustos 2014 Cumartesi

DAMAK TADI

Barbunya Pilaki:Malzemeler:2 su bardağı barbunya,yarım su bardağı sıvıyağ,2 tane orta boy soğan,4 diş sarımsak,2 tane havuç,1 tane patates,1 çorba kaşığı domates salçası,göz kararı tuz,su,2tane kesme şeker.
Yapılışı:Barbunyaları bir taşım haşlayıp siyah suyunu süzün.soğan ve sarımsakları doğrayın.tencereyi ocağa alıp yağını koyun.soğan ilave edip pişirin.arkasın dan sarımsağı ilave edin.salçayı koyun. küp doğranmış havuçları da ilave ettikten sonra karıştırın.barbunyaları ilave edin  tuz ve şekerini ayarlayın.üzerine az miktarda sıcak su ekleyerek pişirmeye bırakın.suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz.en son küp şeklin de doğranmış patatesleri ilave edip pişirmeye bırakın.piştikten sonra ister soğuk ister sıcak olarak servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder