Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Ağustos 2014 Cuma

DAMAK TADI

Cevizli çörek :Malz.2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için
250 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tarçın
Yapılışı: Hamuru yoğurmak için, yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırıp kalanını kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürtün. Yoğurdun içine dökün. Sıvı yağ, yoğurt, tuz, kuru maya ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 25 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. Ceviz, tahin, sıvı yağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. İstenirse susam da serpilebilir. 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak ikram edin."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder