Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Nohutlu zerdeçallı pilav:Malz.2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2,5 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tencereye yağı koyup üzerine zerdeçalı ekleyin. Yağa rengini vermesini sağlayın. Daha sonra da üzerine pirinçleri, kuru üzümleri ve rendelenmiş soğanları ilave edin. 10 dakika kadar kavurun. İçine nohutları ve tavuk suyunu bırakarak kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavı mutlaka demlenmeye bırakın ve sıcak olarak ikram edin."ERHAN"
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder