Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ağustos 2014 Cumartesi

DAMAK TADI

Jöleli pasta :Malz.20 adet kedidili bisküvi (Savuyel)
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
2 paket vanilya
2 paket jöle meyveli
Yapılışı:  Öncelikle, jöleyi paketin üzerindeki anlatıma göre hazırlayın. Pastayı yapacağınız kabın içine bir miktar döküp dondurun. Pastanın kremasını yapmak için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri tencerede iyice çırpın. Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğuyuncaya kadar ara sıra karıştırmaya devam edin.
Kedidili bisküvileri çok az sütle ıslatıp soğuyan jölenin üzerine bir sıra dizin. Üzerine de kremadan bir miktar döküp yayın. Bu şekilde 3 kat yapıp kenarlarına da kremadan bolca sürüp bisküvileri dizin. Aralarına isterseniz taze meyveler de yerleştirin. Üzeri ve kenarlarına bisküvileri dizdikten sonra krema kaldıysa biraz üzerine sürün. Jölenin tamamını da üzerine döküp buzdolabında 1saaat dipfrizde bekletip servis yapın. Hazırladığınız kremanın içine muz ezip ya da başka meyveleri ezip ilave ederek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Dilimleyip servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder