Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Zeytinli poğaça:Malz.5 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
200 gram kaşar peyniri
Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Şeker, tereyağı, mahlebi kalan unla birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamuru 3 beze yapıp her birini açın. Üzerine un serpin ve ince bir şekilde açın. Bu hamurun bardak ağzı ile yuvarlak kesip ortasına da zeytin ezmesi sürün. Katlayıp poğaça şeklinde katlayın. Fırın tepsisine dizin 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder