Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ağustos 2014 Pazartesi

DAMAK TADI

Ispanak Kök Kavurma:Malzemeler:1kilo ıspanak kökü,yarım çay bardağı zeytinyağ,bir buçuk baş kuru soğan,3 tane acı kırmızı biber,5 diş sarımsak,1 çay bardağı pilavlık bulgur,istenilen miktarda çeri domatesi,bir buçuk çay bardağı sıcak su,tuz ve karabiber.
Yapılışı:Ispanak köklerini ayıklayıp sularını bir kaç kez değiştirip yıkayın.irice kıyılmış kuru soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.ıspanak köklerini ilave edin.ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları dörde bölünmüş çeri domateslerini tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.en son bulguru ve suyu ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.üzerine karabiber serpip servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder