Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Ağustos 2014 Perşembe

DAMAK TADI

Cevizli kadayıf tatlısı:Malz.400 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
Yapılışı: Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Geleneksel çok güzel bir tatlıdır kadayıf."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder