Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Domatesli kabaklı mantı :Malz.2 yumurta
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için
1 kabak ve soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için
5 adet domates
Yapılışı: Hamuru açmak için unun ortasına yumurtaları kırın. İçine sütü ve yağı döküp tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çok ince bir tabaka halinde açın. 3 parmak eninde kareler oluşturun. İç malzeme için tereyağını eritip içinde rendelenmiş soğanı, kabağı 5 dakika kadar kavurun. Bu iç malzeme soğuyunca kestiğiniz hamurların içlerine doldurun. Üçgen şeklinde kapatıp buhar pişirme kaplarında 10 dakika kadar pişirin. Buhar pişirme kabınız yoksa bir tencerenin içine 2 su bardağı su döküp kaynatın. Üzerine çelik bir süzgeç oturtup mantıları yerleştirin. Tencerenin kapağını üzerine kapatın ki buhar olup pişirsin. Servis yapmadan önce tereyağını eritin, içlerine pişirdiğiniz iri mantıları döküp 2 dakika çevirin. Son olarak 5 dakika kadar pişirilmiş domatesleri ekleyin. Ocaktan alın ve servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder