Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Ağustos 2014 Çarşamba

DAMAK TADI

Dilim börek :Malz.12 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
150 gram beyaz peynir
1 adet haşlanmış patates
2 yumurta
Yapılışı: Tereyağını eritip 2 yufkasının aralarına az miktarda sürün. Tavaya rendelenmiş soğanı ve patatesi ekleyip 3 dakika daha kavurup ocaktan alın. İçine maydanozu ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın. İçine de yumurtayı kırıp iç harcını hazırlayın. Yağlanmış yufkasının üzerine az miktarda yerleştirip ince rulo şeklinde sarıp hazırlayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve ister fırında isterseniz de yağsız tavada iki yüzünü de 5 dakika pişirin. Servis tabaklarına dizin. Çok güzel ve kolay bir gözleme oluyor. Maydanoz ya da dereotu da içine çok yakışıyor."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder