Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Nisan 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Hasanpaşa Köftesi :Malz.600 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
Kekik, karabiber, tuz
İçi için
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
1 yumurta
100 gram kaşar peyniri
Yapılışı: Öncelikle köfteyi yapmak için, kıymayı bir kabın içine koyup, üzerine yumurta, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin. Köfte haline getirin. Ortası boş köfteler hazırlayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Haşlanmış patates, süt ve rendelenmiş kaşar peynirle karıştırın. Sıkma torbasına aktarıp köftelerin ortasındaki boşluklara sıkarak paylaştırın. Tekrar fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder