Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Nisan 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Patlıcan ezmeli kebap:Malz.1 çay bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
500 gram yağlı kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Yapılışı: Kıymayı bir kabın içine alın, üzerine rendelenmiş soğanları

damak zevkinize göre baharatları karıştırıp dinlendirin. Daha sonra çatalın ucuyla ortasını boş bırakıp şekillendirin ve ızgarada pişirin. Yoğurtlu sosu için közlenmiş patlıcanları servis tabağına ezerek alın. Sarımsakla karıştırılmış yoğurdu üzerine ekleyin. Küçük bir tavada yağı yakın, üzerine kırmızıbiberi de dökün ve kırmızı renkteki bu yağı yoğurdun üzerine ilave edip etlerle birlikte servis yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder