Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Nisan 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Bulgurlu Sarma :Malz.200 gram asma yaprağı
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
4 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Baharatlar
Yapılışı: Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bulgur ve mercimeği de içine yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekleyip hazırlayın. 5 dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış asma yapraklarının içlerine tıpkı zeytinyağlı sarma yapar ince uzun sarın. Tepsiye dizin. Üzerine de çok az su ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alın bol limon suyu ya da sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder