Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Nisan 2015 Cuma

DAMAK TADI

Zeytinyağlı Patates Sarması:Malz.2 adet orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı pirinç
2 adet küçük soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım demet taze nane
250 gram asma yaprağı
2 su bardağı su
tuz , karabiber
Yapılışı:Patatesleri rendeleyin, ince doğranmış soğan, nane, pirinç, toz şeker, tuz , karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
Hazırladığınız içi haşlanmış asma yapraklarına sarın (salamurada
yaprağıda olabilir), tencereye dizip su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder