Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Nisan 2015 Salı

DAMAK TADI

Ekmek Üstü Lezzet :Malz.600 gram ince dövülmüş kemiksiz et
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Kızarınca üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim pastırma
Ketçap, hardal
Yapılışı: Etleri dövüp inceltin ve zeytinyağı, soğan suyu ve dövülmüş sarımsak içinde 1 saat dinlendirin. Bu, etin pişince hem lezzeti hem de yumuşaklığı için önemli olacaktır.
Daha sonra baharatlarla harmanlayıp ızgarada iki yüzünü de kızartın. Sıcak etlerin üzerine pastırmaları ve tereyağını koyup biraz bekletin. Ekmekleri de ızgarada ısıtıp üzerine hardalı, ketçabı sürüp ister domatesle ister marulla birlikte etleri üzerine koyarak sıcak olarak ikram edin. Ekmek üstü bu lezzete doyum olmaz.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder